Varietate nishikigoi Bekko: Doitsu Gin Bekko
25 februarie 2024

Kin-Gin-Rin 1 - varietati

KIN-GIN-RIN 1

Cine nu a vazut o singură dată un koi înotând cu sclipici pe piele?!

În lumea nishikigoi, varietățile Kinginrin reprezintă o categorie deosebită și excepțional de apreciată. Acești pești, cu solzi aurii sau argintii, aduc o strălucire regală în iazurile noastre și sunt considerați printre cei mai spectaculoși și valoroși membri ai familiei nishikigoi.

Origini și Caracteristici:

Varietatea Kinginrin 1 este recunoscută pentru prezența solzilor aurii sau argintii, care reflectă lumina într-un mod spectaculos și conferă un aspect regal peștelui. Aceste solzi prezintă o textură deosebită și sunt adesea accentuați de linii sau modele pe corpul peștelui, adăugând o notă de eleganță și rafinament.

KinGinRin este numele dat oricărui tip de koi care are solzi de aur (kin) sau argintiu (gin), dar nu la grupul KOI de culoare metalică. Pentru intrarea în competitie, ar trebui să aibă solzi de ginrin care să apară clar în două, trei sau mai multe linii pe ambele părți ale coloanei vertebrale. Dacă un koi are mai puțini solzi de GinRin sau împrăștiati, ar trebui să fie considerat insuficient pentru categoria Kin-Gin-Rin. Cu toate acestea, KOI trebuie să aibă aproximativ +20 de solzi cu strălucire, pentru a fi Kin-Gin-Rin.

KinGinRin este împărțit în doua clase, Gosanke (Kohaku GinRin, Sanke GinRin, Showa GinRin) si Utsuri Mono GinRin sunt in clasa 1, restul in clasa 2.

GINRIN: solzi cu sclipici de culoare argintie.

KINGIN: solzi cu o sclipire aurie.

KIN-GIN-RIN: randuri de solzi cu strălucire argintie și aurie.

Stilurile solzilor de GinRin:

Niigata Ginrin - kado-gin, sudare-gin, kasu-gin, tama-gin, pearl-ginrin, tsubu-gin, beta-gin;

Hiroshima Ginrin - daiya-gin (diamond ginrin), chara-gin, gacha-gin.

Aprecierea Koi Ginrin

Punctele care se aplică pentru Kohaku, sunt de asemenea valabile la Sanke și Showa.

Kin-gin-rin este privit ca o caracteristică „suplimentară”, astfel încât punctele referitoare la fiecare soi de bază sunt, de asemenea, importante. De exemplu, pielea albă pentru toate cele trei soiuri ar trebui să fie alb pur, de la nas până la coadă, fără picaturi sau pete.

Există 4 tipuri de tipare kin-gin-rin: Beta (solz strălucitor complet), Hiroshima (linii strălucitoare pe fiecare solz – aspect de „sticlă crăpată”), Perla (bulgare strălucitor în centrul fiecărui solz) și Kado (doar marginile solzilor sunt strălucitoare).

Beta/Niigata Gin Rin: Tip original rar văzut astăzi, care pare să acopere intregul solz cu o suprafață solidă, asemănătoare oglinzii. Este mai frecvent pe părțile laterale ale koi și apare rar în rânduri ordonate. Beta Gin este cel mai căutat, deoarece întreaga scală de solzi are o trăsătură reflectivă și poate fi văzut pe pești de clasă foarte înaltă. Beta-gin este considerat cel mai bun, deși Hiroshima-gin este cel mai comun. Pentru excelență, liniile de solzi kin-gin-rin trebuie să fie complete de la umeri până la coadă și strălucirea foarte uniformă. Un număr mare de linii de solzi kin-gin-rin care ajung în laterale sunt, de asemenea, foarte apreciate.
Tama/Pearl Gin Rin: De asemenea, rar întâlnit astăzi. Apare ca un mic punct reflectorizant în centrul solzului, care de obicei dispare pe măsură ce koi se maturizează. Pearl Gin incă nu sunt „vânduti” pe acest tip de Gin, fiind un tip stabil. Încă nu s-a văzut un pește adult matur cu Pearl GinRin.
Kado or Edge Gin Rin: Numai marginea exterioară a solzilor are o margine subțire îngustă de suprafață reflectorizantă care dispare pe măsură ce koi se maturizează. Kado Gin poate fi un atribut absolut uimitor mai ales atunci când este văzut pe soiurile monocromatice precum Koigoi, Chagoi și chiar Asagi. Modul în care prinde lumina dă aspectul unui material brocart de mătase. Trebuie văzut pentru a fi pe deplin apreciat. Acest tip poate fi și foarte stabil, ceea ce este de bun augur pentru a-l vedea la peștii adulți mari. Pentru acest tip, doar marginile sunt de la solzi sunt irizante. „CADO” înseamnă „margine”. Acest tip este mai puțin popular în Japonia.
Hiroshima or Diamond Gin Rin: Tipul cel mai comun și cel mai rafinat. Apare sub formă de linii solzi și mai ales în partea de sus a koi/Cele mai bune exemplare au cel puțin trei rânduri de gin rin pe fiecare parte a aripioarelor dorsale organizate în rânduri complete îngrijite, fără goluri și la fel de puternice pe toate culorile koi. Solzii strălucesc ca diamantele. Acesta a fost crescut la Hiroshima în anii 1969. Diamond Gin, fiind de cea mai mică calitate și acesta este cel mai „disponibil”. Acesta este ceea ce vedem de obicei la importuri și ceea ce este recomandat să stați deoparte, deoarece se degradează cel mai repede dintre toate.

Îngrijire și Apreciere:

Pe lângă aspectul lor spectaculos, peștii Kinginrin necesită o îngrijire specială pentru a-și menține strălucirea și sănătatea. O dietă echilibrată, apă curată și o monitorizare atentă a parametrilor apei sunt esențiale pentru bunăstarea acestor pești valoroși.

În concluzie, varietățile Kinginrin sunt o comoară în lumea nishikigoi, aducând o strălucire regală în iazurile noastre. Cu solzii lor aurii sau argintii și modelele lor spectaculoase, acești pești sunt cu adevărat bijuterii vii care încântă și impresionează în fiecare iaz.

RO

Toate informatiile prezentate aici, nu pot fi

reproduse sub nici o forma si prin nici un

mijloc, fara acordul scris al detinatorului.

Copyright © 2022 Nishikigoi Romania

Toate drepturile rezervate.

Urmăriți-ne