Daca va putem ajuta cu ceva, lasati aici un mesaj.

Mesajul tău e-mail
Conținutul mesajului
Expediază
Expediază
Formularul a fost expediat - îți mulțumesc.
Te rugăm să îndeplinești toate câmpurile obligatorii!

Vezi mai multe........

Crini de apa

Glyceria Varyegata

Irisi

Plante marginale

Stratiotes aloides kolokan (cactus de apa)

Eichhornia crassipes-zambila de apa (water hyacinth)

Pistia stratiotes(salata de apa)

Plante plutitoare

Plante pentru iazul tău

RO

Toate informatiile prezentate aici, nu pot fi

reproduse sub nici o forma si prin nici un

mijloc, fara acordul scris al detinatorului.

Copyright © 2022 Nishikigoi Romania

Toate drepturile rezervate.

Urmăriți-ne

Nuferi

"Zâna iazului" sau nufărul cu florile lui și frunzișul elegant devine ornamentul central al oricărui iaz de grădină. Ei dau o acoperire foarte bună a frunzelor, prevenind astfel supraîncălzirea lacului nostru și reducând creșterea algelor. Frunzele lor subacvatice care evoluează joacă un rol important în furnizarea de oxigen a iazului de grădină.

Floare: În funcție de soarele lacului nostru, florile de nuferi înfloresc de la începutul verii (peste aproximativ 18°C) și își aduc florile izbitoare pe tot parcursul sezonului, chiar și toamna. Acest lucru le câștigă titlul de planta perenă cu cea mai lungă creștere dintre plantele perene. Se deschid de dimineața până după-amiaza târziu, o floare tine aproximativ 3-5 zile, apoi mor și se scufundă în adânc. Cu cât vremea este mai caldă, cu atât își deschid florile mai repede și cu atât rămân deschise mai mult.

Frunza: Frunzele nufarului sunt mari, rotunde, de culoare verde aprins, in functie de soi. Deja spre sfârșitul primăverii, ele apar la suprafață, cresc încet spre exterior, apoi mor și sunt scufundate. Ele se schimbă constant pe tot parcursul verii.

Locul de crestere: Nuferii prefera un loc cald, insorit.Florile lor sunt mai palide la umbra si apa curgatoare si raman deschise pentru un timp mai scurt. Iubește solul hrănitor și rădăcinile lui ocupă mult spațiu, așa că păstrează-le într-un ghiveci mare sau lasă-ți rădăcinile să crească în afara ghiveciului. Sunt tolerante la îngheț, dar există soiuri de la tropice care pot fi cultivate doar într-o seră.

Utilizări: Joacă un rol important în menținerea echilibrului apei noastre prin învelișul de frunze al nuferilor. O plantă acoperă o suprafață de până la 1-2 m² și este indicat să acoperiți până la o treime din suprafața apei cu nuferi. Covorul de frunze plutitoare opresc razale solare sa intre in apa, atenuînd astfel inmultirea algelor.

Este o plantă perena de bază importantă pentru iazurile de grădină, bazinele ornamentale și iazurile de scăldat. Dacă luăm o singură plantă în iaz, să fie nufărul.

Plantare: Așezați rizomii în pământ astfel încât vârful plantei - coroana - să fie expus apei de la suprafață. Utilizați un coș mare de plantare. Aveți grijă să nu apăsați coroana cu pământ sau pietriș. Nuferii sunt coborâti treptat până la locul lor final. În primul rând, capacul de apă nu trebuie să depășească 15-25 cm, apoi, când frunzele au ajuns la suprafața apei, măriți adâncimea apei. Acest proces poate dura mai mult. O plantă scufundata prea repede va produce doar frunze minuscule.

CONTACTEAZĂ-NE

CONTACTEAZĂ-NE